Home » Λιανεμπόριο | Αύξηση 20% στις δαπάνες των Χριστουγέννων 

Λιανεμπόριο | Αύξηση 20% στις δαπάνες των Χριστουγέννων 

Από OPS Publications
21/12/2023

Λιανεμπόριο | Αύξηση 20% στις δαπάνες των Χριστουγέννων

LOGOS ET_OPC S

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της  εξαμηνιαίας έρευνας καταναλωτικού κλίματος λιανεμπορίου την οποία πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο του 2019 ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, η δαπάνη της περιόδου των Χριστουγέννων αναμένεται να είναι αυξημένη. Συγκεκριμένα, μεσοσταθμικά το κοινό αναμένεται να ξοδέψει 174 ευρώ κατά κεφαλήν, το οποίο είναι αυξημένο κατά 20% σε σχέση με τα 146 ευρώ του 2022. Η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στις πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφουν οι τιμές, αλλά και στη μικρή αύξηση που καταγράφει το μέσο εισόδημα των καταναλωτών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αγορών αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα 48% ή την εβδομάδα των Χριστουγέννων 43% με ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού να περιμένει το δώρο των Χριστουγέννων για να μπορέσει να κάνει τις εορταστικές αγορές του.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά τα προβλήματα λόγω των πληθωριστικών πιέσεων, ένα σημαντικό μέρος των καταναλωτών του πληθυσμού θα κάνουν τις αγορές τους – και μάλιστα αυξημένες.

 

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email