Home » H Ιταλική Pineider στην Ελλάδα, από τη Stixis 

H Ιταλική Pineider στην Ελλάδα, από τη Stixis 

Από OPS Publications
21/12/2023

H Ιταλική Pineider στην Ελλάδα, από τη Stixis

LOGOS ET_OPC S

Με έτος ίδρυσης το 1774, η εταιρεία  Pineider  μετρά 250 χρόνια στην παραγωγή ειδών γραφείου.  Ο οίκος ιδρύθηκε από τον Francesco Pineider. Έναν  οραματιστή που θέλει να δημιουργήσει εκλεπτυσμένα, χειροποίητα, υψηλής ποιότητας προϊόντα για τους μεγάλους συγγραφείς, διανοούμενους και πολιτικούς της εποχής. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέγει την  Piazza della Signoria στη Φλωρεντία, ένα από τα πιο δραστήρια πολιτιστικά κέντρα στην Ιταλία, για να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα. Η επιτυχία αυτής της μικρής επιχείρησης  υπήρξε εκθετική.

Το διαμέτρημα της πελατείας του είναι αυτό του Σταντάλ, του Ναπολέοντα, του Λόρδου Βύρωνα και πολλών άλλων. Με το πέρασμα του χρόνου το όραμα του Pineider  ήταν μονόδρομος να γίνει διεθνές. Δερμάτινα αξεσουάρ, πολυτελή είδη γραφείου και στυλογράφοι ήταν και παραμένουν οι πυλώνες στους οποίους βασίστηκε από την ίδρυσή της η εταιρεία.

Σήμερα, 250 χρόνια μετά,  το brand Pineider, συνεχίζει την πορεία του με μπουτίκ στη Φλωρεντία, τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο και με παρουσία σε ενημερωμένα καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα τα εισάγει αποκλειστικά η εταιρεία Stixis Α.Ε.

 

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email