Home » Η μεγάλη γερμανική αλυσίδα λιανικής Galeria Karstadt Kaufhof χρεοκοπεί ξανά 

Η μεγάλη γερμανική αλυσίδα λιανικής Galeria Karstadt Kaufhof χρεοκοπεί ξανά 

Από OPS Publications
11/01/2024

Η μεγάλη γερμανική αλυσίδα λιανικής Galeria Karstadt Kaufhof χρεοκοπεί ξανά

LOGOS ET_OW S

Την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2024, η αλυσίδα πολυκαταστημάτων GKK κατέθεσε την τρίτη αίτηση πτώχευσης (μέσα σε τέσσερα χρόνια) και τώρα φαίνεται ότι αναζητά νέο ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο λόγος δεν είναι η πιθανώς κακή διαχείριση, αλλά μάλλον η πτώχευση της μητρικής εταιρείας Signa τον Νοέμβριο του 2023. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Galeria, Olivier van den Bossche, η χρεοκοπία είναι μια λυτρωτική κίνηση .

Είναι για άλλη μια φορά ασαφές τι θα γίνει με τα 92 πολυκαταστήματα και τους περισσότερους από 15.000 εργαζόμενους. Τα τελευταία χρόνια πολλά υποκαταστήματα έκλεισαν σταδιακά, με τα τελευταία να κλείνουν στα τέλη αυτού του μήνα. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Πολλοί πιστωτές έδωσαν χρήματα. Ακόμη και η βοήθεια ύψους 680 εκατ. ευρώ από το ταμείο οικονομικής σταθεροποίησης δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον όμιλο να σταθεί ξανά στα πόδια του. Η εταιρεία προφανώς δεν μπορεί να υπολογίζει σε περαιτέρω κρατική χρηματοδότηση, γράφει το Der Spiegel.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email