Home » Η Sappi επιβεβαιώνει το κλείσιμο της Lanaken Mill στο Βέλγιο   

Η Sappi επιβεβαιώνει το κλείσιμο της Lanaken Mill στο Βέλγιο   

Από OPS Publications
19/01/2024

Η Sappi επιβεβαιώνει το κλείσιμο της Lanaken Mill στο Βέλγιο

LOGOS ET_OPC S

Η διαβούλευση για το κλείσιμο της Lanaken Mill ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες, με τη Sappi να αναφέρει, εκείνη την εποχή, σημαντική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σε χαρτί εκτύπωσης παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση και τη γεωπολιτική αστάθεια. O όμιλος επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή στο εργοστάσιο έχει σταματήσει από τα τέλη Δεκέμβριου.

H Lanaken Mill ήταν μια ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής χαρτοπολτού και χαρτιού. Απασχολούσε 581 εργαζόμενους και είχε παραγωγική ικανότητα 165.000 tpa χαρτοπολτού που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή 530.000 tpa υψηλής ποιότητας  χαρτιού -χωρίς HSWO – που πωλείται κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά εκτύπωσης. Σε ανακοίνωσή της, η Sappi Europe ανέφερε: «Για τη Sappi, η στρατηγική μας εστίαση περιλαμβάνει τη μείωση στο τμήμα χαρτιού γραφής εκτύπωσης, διευρύνοντας παράλληλα την παρουσία μας σε συσκευασίες, ειδικά χαρτιά, χαρτοπολτό και βιοϋλικά. Η Sappi Europe επικεντρώνεται στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανθεκτικής εταιρείας. Αυτό απαιτεί αξιολόγηση όλων των πτυχών της επιχείρησης με βάση τη δυναμική της αγοράς και τα τμήματα της αγοράς που η Sappi πιστεύει ότι θα είναι ισχυρότερα στο μέλλον».

Τα εναπομείναντα επτά εργοστάσια της Sappi Europe έχουν συνολική παραγωγική ικανότητα 1.985.000 tpa σε χαρτί εκτύπωσης – γραφής και 720.000 tpa χαρτιών συσκευασίας και ειδικών χαρτιών. Η Sappi είχε παγκόσμιες πωλήσεις 5,8 δισ. δολαρίων το οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email