Home » Περισσότερο από 1 δισ. ευρώ ετησίως χάνει η επίσημη αγορά παιδικών παιχνιδιών της Ε.Ε. λόγω πλαστών παιχνιδιών 

Περισσότερο από 1 δισ. ευρώ ετησίως χάνει η επίσημη αγορά παιδικών παιχνιδιών της Ε.Ε. λόγω πλαστών παιχνιδιών 

Από OPS Publications
25/01/2024

Περισσότερο από 1 δισ. ευρώ ετησίως χάνει η επίσημη αγορά παιδικών παιχνιδιών της Ε.Ε. λόγω πλαστών παιχνιδιών

LOGOS ET_CRT S

Ο κλάδος των παιχνιδιών σε όλη την Ευρώπη χάνει περισσότερο από 1 δις. ευρώ ετησίως λόγω παραποίησης/απομίμησης, σύμφωνα με τη μελέτη «Οικονομικές επιπτώσεις της παραχάραξης στον τομέα της ένδυσης, των καλλυντικών και των παιχνιδιών στην ΕΕ», που εκπονήθηκε από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Euippo). Αυτά τα στοιχεία κατατάσσουν πρώτη τη Γερμανία, με εκτιμώμενες ζημίες 334 εκατ. ευρώ και ακoλουθούν Γαλλία με ζημίες 175 εκατ. Ευρώ, Ιταλία με ζημίες 122 εκατ. ευρώ και Ισπανία με ζημίες 112 εκατ. Ευρώ.  Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι απώλειες στον τομέα των παιχνιδιών λόγω απομιμήσεων ανέρχονται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη Euipo, η παραποίηση παιχνιδιών προκαλεί επίσης απώλεια 3.000θέσεων εργασίας ετησίως στον κλαδο στην Ε.Ε. Πέρα από την οικονομική ζημιά που αντιπροσωπεύουν τα πλαστά προϊόντα, ο οργανισμός υπενθυμίζει ότι αυτή η παράλληλη βιομηχανία μπορεί να έχει «σοβαρές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών» και με αυτή την έννοια, ο João Negrão, εκτελεστικός διευθυντής της Euipo, επισημαίνει ότι «οι απομιμήσεις αποτελούν πραγματικό κόστος, τόσο για τους καταναλωτές, για τις μάρκες και για την οικονομία».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email