Home » Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αλλάξει τη λιανική 

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αλλάξει τη λιανική 

Από OPS Publications
25/01/2024

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αλλάξει τη λιανική

LOGOS ET_OPC S

Το AI ChatGPT είναι δημόσια προσβάσιμο από τον Νοέμβριο του 2022. Σύμφωνα με την Bitkom, μόνο το 34% των Ευρωπαίων έχουν δοκιμάσει οι ίδιοι το AI chatbot. Ωστόσο, τα δύο τρίτα (66%) είναι πεπεισμένα ότι αυτές και παρόμοιες εφαρμογές θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το λιανικό εμπόριο, το οποίο, σύμφωνα με διάφορους ειδικούς, όπως το Digital Center for Retail, μπορεί να επωφεληθεί από την τεχνητή νοημοσύνη επειδή οι ταχύτερες και απλούστερες διαδικασίες δημιουργούν χρόνο και χώρο για να επικεντρωθεί περισσότερο στους πελάτες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: η αξιολόγηση της γνώσης που δημιουργείται σχετικά με τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της ικανοποίησης των πελατών.

Σύμφωνα με το Digital Center for Retail, το AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην χρήση έξυπνης τεχνολογίας κάμερας (τη λεγόμενη «μηχανική όραση») για την καταγραφή των διαδρομών των πελατών, για τον υπολογισμό της αποτελεσματικότητας της περιοχής πωλήσεων, τον εντοπισμό κλοπής ή την ανάλυση μεμονωμένης αγοραστικής συμπεριφοράς.

Οι πελάτες θα μπορούσαν να λαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες για προϊόντα μέσω εφαρμογών «επαυξημένης πραγματικότητας», όπου μπορούν να ορίσουν εκ των προτέρων σε ποια κριτήρια αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία. Με τη βοήθεια των «Έξυπνων Ράφια», τα οποία είναι ράφια εξοπλισμένα με αισθητήρες και κάμερες, το απόθεμα μπορεί να καταγραφεί σε πραγματικό χρόνο για να αποτρέψει την εξάντληση των αποθεμάτων σε προϊόντα υψηλής ζήτησης.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email