Home » Αρνητικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η UPM για το 2023 

Αρνητικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η UPM για το 2023 

Από OPS Publications
09/02/2024

Αρνητικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η UPM για το 2023

LOGOS ET_OPC S

Πρόσφατα η UPM παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, κάνοντας λόγο για ένα «πολύ δύσκολο» 2023 αφού είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται αισθητά, και τα λειτουργικά της κέρδη να μειώνονται περισσότερο από το μισό. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 11% στα 10,46 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 608 εκατ. ευρώ από 1,97 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Τα περιθώρια EBIT μειώθηκαν από 17,9% σε 9,7%.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Massimo Reynaudo σχολίασε: «Η UPM προσπάθησε να παράξει το καλύτερα δυνατά αποτελέσματα το 2023 σε ένα πολύ απαιτητικό λειτουργικό περιβάλλον. Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, βιώσαμε μια εξαιρετικά απότομη ύφεση, ειδικά στις ευρωπαϊκές αγορές. Η άνευ προηγουμένου αποθεματοποίηση επηρέασε σημαντικά τις παραδόσεις στην αγορά και συνδυάστηκε με την πτώση των τιμών του χαρτοπολτού και της ενέργειας. Καθώς προχωρούσε η χρονιά, υπήρχαν ενδείξεις σταδιακής ανάκαμψης σε πολλές αγορές προϊόντων και μπορέσαμε να προσφέρουμε βελτιωμένα κέρδη».

Οι μετοχές της UPM υποχώρησαν από 33,67 ευρώ σε 30,50 ευρώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email