Home » Η Epson σχεδιάζει την κατασκευή σταθμού παραγωγής ενέργειας από βιομάζα 

Η Epson σχεδιάζει την κατασκευή σταθμού παραγωγής ενέργειας από βιομάζα 

Από OPS Publications
08/02/2024

Η Epson σχεδιάζει την κατασκευή σταθμού παραγωγής ενέργειας από βιομάζα

LOGOS ET_OPC S

Η Seiko Epson Corporation (Epson) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από βιομάζα της εταιρείας, στην πόλη Iida, στην επαρχία Ναγκάνο της Ιαπωνίας.

Η Epson ελπίζει να θέσει σε λειτουργία το εργοστάσιο το οικονομικό έτος 2026 και προχωρά για την εξασφάλιση της γης και των κτιρίων, την κατασκευή συμβάσεων και την υποβολή των εγγράφων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής δεν θα εξαρτάται από ορυκτά καύσιμα. Θα τροφοδοτείται κυρίως από αχρησιμοποίητο ξύλο από την περιοχή Minami Shinshu, καθώς και από υλικά όπως ο φλοιός δέντρων, το μέσο καλλιέργειας μανιταριών και ορισμένες ξύλινες παλέτες από την Epson. Χρησιμοποιώντας ξύλο και φλοιό από παραμελημένα δάση, η Epson θα συμβάλει επίσης στη συντήρηση των δασών.

Η Epson δεσμεύτηκε δημόσια να γίνει αρνητική στον άνθρακα και να απαλλαγεί από υπόγειους πόρους στο Environmental Vision 2050. Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι ένα βασικό μέσο με το οποίο η Epson επιδιώκει να επιτύχει τον στόχο της για απαλλαγή από άνθρακα για αυτό και τον Δεκέμβριο του 2023, η Epson ολοκλήρωσε τη μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια 100% από ανανεώσιμες πηγές σε όλες τις τοποθεσίες του Ομίλου Epson σε όλο τον κόσμο.

Ο νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής προορίζεται να παρέχει στην Epson αυτοπαραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε συνεχή βάση και να μειώσει την αναλογία ηλεκτρικής ενέργειας που αγοράζει η εταιρεία από εξωτερικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας, προωθώντας έτσι την ευρύτερη δημόσια υιοθέτηση της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Η Epson σχεδιάζει να κατασκευάσει το εργοστάσιο στη θέση του πρώην Κέντρου καθαρισμού Kiribayashi, το οποίο η Ένωση Ευρείας Περιοχής Minami Shinshu έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2017.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email