Home » Η Stora Enso προανήγγειλε νέα μείωση 1.000 θέσεων εργασίας | Πτώση κατά  19,6% στις πωλήσεις το 2023 

Η Stora Enso προανήγγειλε νέα μείωση 1.000 θέσεων εργασίας | Πτώση κατά  19,6% στις πωλήσεις το 2023 

Από OPS Publications
08/02/2024

Η Stora Enso προανήγγειλε νέα μείωση 1.000 θέσεων εργασίας | Πτώση κατά 19,6% στις πωλήσεις το 2023

LOGOS ET_OPC S

Ο μεγάλος φινλανδικός παραγωγής χαρτιού αποκάλυψε προχθές, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου και ολόκληρου του έτους 2023, ότι ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα βελτίωσης της κερδοφορίας της , η οποία στοχεύει σε ετήσια βελτίωση των λειτουργικών της EBIT κατά 80 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της Stora Enso δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η εφαρμογή του προγράμματος , να οδηγήσει σε πιθανή μείωση περίπου 1.000 εργαζομένων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Stora Enso, Hans Sohlström, δήλωσε: «Οι μειώσεις των εργαζομένων, οι βελτιώσεις της αποδοτικότητας και οι ευκαιρίες συνέργειας θα επηρεάσουν όλα τα τμήματα και τις λειτουργίες του ομίλου. Η πλειοψηφία αυτών των εξοικονομήσεων θα πραγματοποιηθεί το 2025. «Αυτό το σχέδιο δεν περιλαμβάνει κλείσιμο νέων εγκαταστάσεων παραγωγής. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι η Stora Enso θα παραμείνει ηγέτης στον κλάδο μας μέσω της στρατηγικής μας για τη βελτίωση της κερδοφορίας και των ταμειακών ροών».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του 2023, η Stora Enso έκλεισε μονάδες παραγωγής και μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων στις λειτουργίες του ομίλου της. Από αυτές τις ενέργειες αναδιάρθρωσης – για τη βελτίωση των λειτουργικών EBIT κατά περίπου 110 εκατ. ευρώ ετησίως – προέκυψε μείωση 1.150 εργαζομένων.

Ο Φιλανδικός όμιλος ανέφερε επίσης,  ότι η επένδυση της στο Oulu της Φινλανδίας προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει το 2025, ενώ το σχέδιο εκποίησης της μονάδας Beihai στην Κίνα προχωρά επίσης σύμφωνα με το σχέδιο.

Η Stora Enso πραγματοποίησε πωλήσεις 9,4 δισ. ευρώ το 2023, μειωμένες κατά 19,6% από 11,68 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Το λειτουργικό της EBIT ήταν 342 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 81,9% από 1,891 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Η διοίκηση αναμένει το λειτουργικό EBIT για το έτος 2024 να είναι υψηλότερο από ό,τι το 2023, ενώ προβλέπει ότι οι συνθήκες της αγοράς θα παραμείνουν αβέβαιες το 2024, με συνεχιζόμενη πίεση στη ζήτηση, τις τιμές και τα περιθώρια.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email