Home » Μόλις το 40% των ηλεκτρονικών αποβλήτων στην Ε.Ε. ανακυκλώνεται 

Μόλις το 40% των ηλεκτρονικών αποβλήτων στην Ε.Ε. ανακυκλώνεται 

Από OPS Publications
08/02/2024

Μόλις το 40% των ηλεκτρονικών αποβλήτων στην Ε.Ε. ανακυκλώνεται

LOGOS ET_OW S

Σε μια βραδυφλεγή βόμβα για το περιβάλλον εξελίσσονται τα ηλεκτρονικά απόβλητα, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ροές αποβλήτων στην Ε.Ε. Αν και οι ηλεκτρονικές συσκευές και ο ηλεκτρικός εξοπλισμός -από τα πλυντήρια ρούχων και τις ηλεκτρικές σκούπες έως τα έξυπνα τηλέφωνα και τους υπολογιστές – καθορίζουν τη σύγχρονη καθημερινότητα σε τέτοιο βαθμό, που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη ζωή χωρίς τα εργαλεία αυτά, ωστόσο, τα απόβλητα, που παράγουν, εμποδίζουν τις προσπάθειες της Ε.Ε. να μειώσει το οικολογικό της αποτύπωμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σήμερα, λιγότερο από το 40% των ηλεκτρονικών αποβλήτων στην Ε.Ε. ανακυκλώνεται. Το πρόβλημα γίνεται πιο εμφανές, αν ληφθεί υπόψη ότι η ποσότητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, που διατέθηκε στην αγορά της Ε.Ε., αυξήθηκε από 7,6 εκατ. τόνους το 2012 σε 13,5 εκατ. τόνους το 2021. Ο συνολικός συλλεγμένος ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός αυξήθηκε από 3,0 εκατ. τόνους το 2012 σε 4,9 εκατ. τόνους το 2021.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email