Home » Η Faber-Castell  δημοσίευσε ετήσια έκθεση βιωσιμότητας 

Η Faber-Castell  δημοσίευσε ετήσια έκθεση βιωσιμότητας 

Από OPS Publications
22/02/2024

Η Faber-Castell δημοσίευσε ετήσια έκθεση βιωσιμότητας

LOGOS ET_OPC S

Η Faber-Castell έχει σημειώσει πρόοδο, ιδιαίτερα στους τομείς της ανανεώσιμης ενέργειας και του ανακυκλωμένου πλαστικού, και συνέχισε να επιδιώκει με συνέπεια τη φιλόδοξη στρατηγική της για την αειφορία.

«Η αλλαγή απαιτεί δημιουργικότητα». Κάτω από αυτό το θέμα  η Faber-Castell θέλει να προωθήσει και να επικοινωνήσει με τη δέσμευσή της, για ανάπτυξη προς μια πιο βιώσιμη οικονομία, περιβάλλον και κοινωνία. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καινοτομία και η πρόοδος απαιτούν δημιουργικότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το θέμα της βιωσιμότητας. Γι’ αυτό θέλουμε να προωθήσουμε την ικανότητα εύρεσης δημιουργικών και βιώσιμων λύσεων», λέει ο CEO Stefan Leitz. Η Faber-Castell έχει θέσει φιλόδοξους στόχους και βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να τους επιτύχει, όπως δείχνουν τα στοιχεία της τρέχουσας έκθεσης.

Το 89% των ενεργειακών απαιτήσεων καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές. Η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι μια σημαντική επιτυχία. Η εταιρεία έχει επεκτείνει την υποδομή στις διεθνείς εγκαταστάσεις παραγωγής και πωλήσεων της. Κατά την αγορά ενέργειας, η Faber-Castell αποδίδει μεγάλη σημασία στη διασφάλιση ότι προέρχεται από πιστοποιημένες, βιώσιμες πηγές όπου είναι δυνατόν. Το οικονομικό έτος 2022/23, η εταιρεία κατάφερε να καλύψει το 89% (έναντι 87% το οικονομικό έτος 2020/21) των συνολικών ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις παγκόσμιες εγκαταστάσεις παραγωγής της.

Ταυτόχρονα, η Faber-Castell μειώνει τη συνολική κατανάλωση ενέργειας αυξάνοντας την ενεργειακή απόδοση στην παραγωγή, με έμφαση στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών, επενδύοντας σε πιο αποδοτικά μηχανήματα και βελτιώνοντας τις εγκαταστάσεις.

Η ανακύκλωση πλαστικού ξεπερνά το 55%. Στον τομέα των πλαστικών, η Faber-Castell εργάζεται για να μειώνει συνεχώς τη χρήση συμβατικών πλαστικών και αντί να χρησιμοποιεί πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά για τα προϊόντα και τις συσκευασίες της. Από το 2016, η εταιρεία παράγει όλο και περισσότερα στυλό από ανακυκλωμένα πλαστικά από βιομηχανική παραγωγή, τα λεγόμενα recyclate. Η πρωτοπόρος εδώ είναι το εργοστάσιο στην Αυστρία, όπου το ποσοστό ανακυκλωμένου πλαστικού στην παραγωγή είναι ήδη πάνω από 55%. Η εταιρεία πραγματοποιεί επίσης μια ευρέως διαδεδομένη αλλαγή από πλαστικές σε χαρτονένιες συσκευασίες παγκοσμίως.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email