Home » Τα παιχνίδια στην πλατφόρμα TEMU παραβιάζουν τους κανονισμούς της Ε.Ε. 

Τα παιχνίδια στην πλατφόρμα TEMU παραβιάζουν τους κανονισμούς της Ε.Ε. 

Από OPS Publications
23/02/2024

Τα παιχνίδια στην πλατφόρμα TEMU παραβιάζουν τους κανονισμούς της Ε.Ε.

LOGOS ET_CRT S

Η ευρωπαϊκή ένωση παιχνιδιών Toy Industries of Europe (TIE) αγόρασε 19 παιχνίδια από ηλεκτρονική πλατφόρμα TEMU και τα έλεγξε σε ανεξάρτητο, διαπιστευμένο εργαστήριο δοκιμών, με το αποτέλεσμα να είναι ανησυχητικό, αφού κανένα από τα παιχνίδια που αγοράστηκαν κατά τη δοκιμαστική αγορά δεν πληροί τα ισχύοντα πρότυπα παιχνιδιών της σειράς EN71. Επίσης τα 18 από αυτά (95%), χαρακτηρίστηκαν ως επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών. Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν κοψίματα, ασφυξία, στραγγαλισμό, τρυπήματα και χημικούς κινδύνους.

Σύμφωνα με την Γερμανική Ένωση Βιομηχανίας Παιχνιδιών DSVI, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας μαζί με συμπεράσματα σχετικών ερευνών που έχουν γίνει και σε άλλες διαδικτυακες πλατφόρμες, αναδεικνύουν τα κενά στη νομοθεσία της ΕΕ, που έχει να κάνει με  τρίτους παρόχους που εδρεύουν εκτός της ΕΕ και επομένως δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιχνιδιών. Η DSVI αναφέρει ότι η Οδηγία για την ασφάλεια των παιχνιδιών, η οποία αναθεωρείται και υπόκειται σε αυστηρότερους κανονισμούς, θα μπορούσε να καλύψει αυτό το κενό στη νομοθεσία.

Η Catherine Van Reeth, γενική διευθύντρια του TIE, αναφέρει σχετικά: “Η ΕΕ πρέπει να σχεδιάσει – και να επιβάλει – καλύτερους κανόνες κατά της πώλησης πλαστών και μη ασφαλών παιχνιδιών. Παρότι η ΕΕ έχει τους πιο αυστηρούς κανόνες ασφάλειας παιχνιδιών στον κόσμο. ωστόσο, οι πωλητές εκτός ΕΕ μπορούν ακόμα να πουλήσουν μη ασφαλή παιχνίδια σε διαδικτυακές πλατφόρμες που θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά. Τα τελευταία χρόνια τα παιχνίδια που ταξινομήθηκαν ως επικίνδυνα προέρχονταν συχνά από αμφίβολες πηγές ή/και από αμφίβολους κατασκευαστές που παραβλέπουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Δεν μπορεί οι ευρωπαίοι κατασκευαστές να πρέπει να παλεύουν με όλο και περισσότερους κανονισμούς, ενώ η κάθε πλατφόρμα να παραμένει παιδική χαρά για αθέμιτο ανταγωνισμό από αμφίβολους παρόχους”. 

Tο TEMU απαγόρευσε και τα 19 παιχνίδια που αγοράστηκαν από την πλατφόρμα ως απάντηση στη έρευνα της ΤΙΕ.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email