Home » Επιστολή του ΣΕΒΠΠΑ στους Έλληνες ευρωβουλευτές για την ασφάλεια των παιδιών 

Επιστολή του ΣΕΒΠΠΑ στους Έλληνες ευρωβουλευτές για την ασφάλεια των παιδιών 

Από OPS Publications
14/03/2024

Επιστολή του ΣΕΒΠΠΑ στους Έλληνες ευρωβουλευτές για την ασφάλεια των παιδιών

LOGOS ET_CRT S

Επιστολή προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές, με αφορμή την επερχόμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια (στις 13 Μαρτίου) του Κανονισμού για την Ασφάλεια των Παιχνιδιών (TSR), απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιχνιδιών και Αμαξών (ΣΕΒΠΠΑ), και τους ζητά να υποστηρίξουν στην Ολομέλεια την τροπολογία της σχετικής Οδηγίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το πρόβλημα έγκειται στο κενό που υπάρχει στη νομοθεσία της Ε.Ε., που επιτρέπει σε πωλητές εκτός Ε.Ε. να πωλούν επικίνδυνα παιχνίδια σε καταναλωτές της Ε.Ε. και τους ζητά να υποστηρίξουν στην Ολομέλεια την τροπολογία της σχετικής Οδηγίας.

Αφορμή για την επιστολή του ΣΕΒΠΠΑ αποτέλεσε έρευνα του Toy Industries of Europe (TIE),  η οποία  παρουσίασε τα απογοητευτικά αποτελέσματα για την ασφάλεια των παιχνιδιών που αγοράζονται από διαδικτυακές αγορές (η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Office Week  635 23/2).

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email