Home » Ο γαλλικός όμιλος Manutan εξαγόρασε την βρετανική Findel 

Ο γαλλικός όμιλος Manutan εξαγόρασε την βρετανική Findel 

Από OPS Publications
21/03/2024

Ο γαλλικός όμιλος Manutan εξαγόρασε την βρετανική Findel

LOGOS ET_OPC S

Ο γαλλικός όμιλος Manutan, που δραστηριοποιεί στο ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό λιανικό και B2B εμπόριο,  εξαγόρασε την βρετανική Findel έναντι 50 εκατομμυρίων λιρών.

Η Manutan έχει ειδικότητα στη διανομή σχολικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού και απασχολεί 2.200 άτομα. Λειτουργεί 28 θυγατρικές σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Η επιχείρηση προσφέρει περισσότερα από 800.000 προϊόντα στους πελάτες της και έχει τζίρο 946 εκατ. ευρώ.

Η βρετανική  Findel προσφέρει εκπαιδευτικό περιεχόμενο χρονολογείται από το 1817. Σήμερα, οι μάρκες και οι ιστότοποι της εταιρείας προσφέρουν περισσότερα από 32.000 προϊόντα σε εκπαιδευτικούς και γονείς με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό με την επιχείρηση να εξάγει σε 130 χώρες.

Η Findel πραγματοποίησε κέρδη προ φόρων £4,67 εκατ. επί συνολικού τζίρου £115,8 εκατ. το τελευταίο οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2023. Οι μάρκες της εταιρείας περιλαμβάνουν τις Hope, GLS, Davies Sports, Philip Harris και EuHu.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Findel, Chris Mahady, δήλωσε: «Τα τελευταία τρία χρόνια, η Findel έχει υποστεί έναν επιχειρηματικό μετασχηματισμό χάρη στην απίστευτη δουλειά και την αφοσίωση των ανθρώπων μας και την υποστήριξη της Endless. Η απόκτησή μας από τη Manutan σηματοδοτεί το τέλος αυτού του ταξιδιού και την αρχή ενός ακόμα πιο συναρπαστικού. Αυτό δίνει στη Findel ένα μακροπρόθεσμο βιώσιμο σπίτι για το μέλλον, το οποίο εν τέλει εδραιώνει τη θέση μας και θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε μια ακόμη πιο ισχυρή πρόταση για τον πελάτη μας».

Όλο το προσωπικό της Findel διατηρήθηκε μετά την εξαγορά και όλες οι εμπορικές συμφωνίες με πελάτες και προμηθευτές παραμένουν αμετάβλητες.

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ομίλου Manutan, Xavier Guichard, δήλωσε: «Σε συνέχεια της ισχυρής ανάπτυξής μας τα τελευταία χρόνια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποκτήσουμε το Findel, του οποίου η κουλτούρα, η εστίαση στους ανθρώπους, τις επιδόσεις και τις κοινές αξίες, είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις δικές μας αρχές».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email