Home » ΓΣΕΒΕΕ | Σημαντική υποχώρηση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων 

ΓΣΕΒΕΕ | Σημαντική υποχώρηση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων 

Από OPS Publications
28/03/2024

ΓΣΕΒΕΕ | Σημαντική υποχώρηση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

LOGOS ET_OW S

Σημαντική υποχώρηση, στις 63,9 μονάδες σημείωσε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023, όπως προκύπτει από έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ και πιο συγκεκριμένα από την «εξαμηνιαία αποτύπωση οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις – Β’ Εξάμηνο 2023». Είχε προηγηθεί η σημαντική ενίσχυση του Δείκτη κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 (69,5 μονάδες) και η ήπια υποχώρηση το πρώτο εξάμηνο του 2023 (66,7 μονάδες).

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας υποδηλώνει ότι η κατάσταση των επιχειρήσεων μετά την άνοδο και σταθεροποίηση που παρουσίασε τα προηγούμενα τρία εξάμηνα, τείνει προς υποχώρηση, μάλλον λόγω των αβεβαιοτήτων που συνεχίζουν να υφίστανται και οι οποίες τροφοδοτούνται τόσο από το ρευστό οικονομικό περιβάλλον. Επίσης,  1 στις 4 (25,5%) των επιχειρήσεων έχουν μηδενικά ρευστά διαθέσιμα, ενώ για το 25,1% τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν το πολύ για ένα μήνα. Το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων τα τελευταία 2 έτη αυξήθηκε κατά 35% (μεσοσταθμικά).

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email