Home » Η αλυσίδα καταστημάτων  και το ιστορικό brand Franz Carl Weber οδεύουν προς εξαφάνιση 

Η αλυσίδα καταστημάτων  και το ιστορικό brand Franz Carl Weber οδεύουν προς εξαφάνιση 

Από OPS Publications
28/03/2024

Η αλυσίδα καταστημάτων και το ιστορικό brand Franz Carl Weber οδεύουν προς εξαφάνιση

LOGOS ET_CRT S

Μετά την απόφαση της γερμανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων Müller να κλείσει το φημισμένο μουσείο παιχνιδιών Franz Carl Weber στη Ζυρίχη, τώρα κινδυνεύει να εξαφανιστεί και η μάρκα μαζί με την  αλυσίδα καταστημάτων FCW. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η παραδοσιακή ελβετική μάρκα παιχνιδιών και αλυσίδα καταστημάτων FCW απειλείται με εξαφάνιση αφού σε διάφορες πόλεις της Ελβετίας, τα καταστήματα Franz Carl Weber μετατρέπονται σε υποκαταστήματα της γερμανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων Müller. Για σχεδόν 70 χρόνια, το φημισμένο μουσείο παιχνιδιών Franz Carl Weber στη Ζυρίχη παρουσίαζε τρένα, κούκλες και ξύλινα παιχνίδια δύο αιώνων. Η συλλογή, η οποία βγήκε προς πώληση από την  Müller, περιλάμβανε 3.000 παιχνίδια από τον 19ο και τον 20ο αιώνα.

Τα παιδικά παιχνίδια της Franz Carl Weber είναι παγκοσμίως  γνωστά για την ποιότητα και τον vintage χαρακτήρα τους ενώ η αλυσίδα καταστημάτων FCW αριθμούσε τη περασμένη δεκαετία 40 φυσικά σημεία λιανικής πώλησης. 

Υπενθυμίζεται ότι  πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ανέλαβε την εταιρείας ο Γερμανικός όμιλος Müller είχε δεσμευτεί τότε με δηλώσεις του: «Η μάρκα Franz Carl Weber θα παραμείνει ως έχει. Γνωρίζουμε την παράδοση του οίκου Franz Carl Weber στην Ελβετία και τη σημασία του σε μια ιστορία 143 ετών»

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email