Home » Η LEGO υπέγραψε συμβόλαιο $2,4 εκατ. με την Climeworks για ένα πιο πράσινο μέλλον 

Η LEGO υπέγραψε συμβόλαιο $2,4 εκατ. με την Climeworks για ένα πιο πράσινο μέλλον 

Από OPS Publications
28/03/2024

Η LEGO υπέγραψε συμβόλαιο $2,4 εκατ. με την Climeworks για ένα πιο πράσινο μέλλον

LOGOS ET_CRT S

Ο Όμιλος LEGO, γνωστός για τα πολύχρωμα πλαστικά τουβλάκια, ανακοίνωσε μια συμφωνία 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων με την Climeworks, μια πρωτοποριακή εταιρεία αφαίρεσης άνθρακα από την ατμόσφαιρα, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στη δέσμευση του κατασκευαστή παιχνιδιών για περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Η LEGO αποκάλυψε τη συμφωνία με στόχο τη μόνιμη εξάλειψη των εκπομπών CO₂ που δύσκολα μειώνονται, χρησιμοποιώντας τη λύση άμεσης σύλληψης και αποθήκευσης αέρα (DAC+S) της Climeworks. Η Climeworks λειτουργεί μια εγκατάσταση στην Ισλανδία για να φιλτράρει το CO₂ από τον αέρα και να το αποθηκεύει υπόγεια. Το συμβόλαιο αφορά περίοδο συνεργασίας  εννέα ετών και αξίζει 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Η κίνηση υπογραμμίζει την αφοσίωση της LEGO στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα , ευθυγραμμιζόμενη με τον στόχο της για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050. Η Annette Stube, Chief Sustainability Officer στο The LEGO Group, τόνισε την αποφασιστικότητα της εταιρείας να οδηγήσει στη συστημική αυτή αλλαγή. 

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email