Home » Τα Ηνωμένα Έθνη καθιέρωσαν την 11η Ιουνίου ως “Παγκόσμια Ημέρα Παιχνιδιού” 

Τα Ηνωμένα Έθνη καθιέρωσαν την 11η Ιουνίου ως “Παγκόσμια Ημέρα Παιχνιδιού” 

Από OPS Publications
29/03/2024

Τα Ηνωμένα Έθνη καθιέρωσαν την 11η Ιουνίου ως “Παγκόσμια Ημέρα Παιχνιδιού”

LOGOS ET_CRT S

Τα Ηνωμένα Έθνη καθιερώνουν μια νέα, επίσημη «Διεθνή Ημέρα Παιχνιδιού» για πρώτη φορά στις 11 Ιουνίου 2024. Μετά από διεργασίες  του Lego Foundation, της Mattel, της Hasbro και 19 άλλων παγκόσμιων οργανισμών, τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν να ανακηρύξουν την 11 Ιουνίου ως Διεθνή Ημέρα Παιχνιδιού.

Στόχος της ημέρας είναι να επιστήσει την παγκόσμια προσοχή, να προωθήσει περαιτέρω και να προστατεύσει το δικαίωμα των παιδιών στο παιχνίδι που κατοχυρώνεται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του 1989. Για δεκαετίες, ο Όμιλος Lego έχει δεσμευτεί να αναγνωρίζει το παιχνίδι και τη μάθηση μέσω του παιχνιδιού ως σημαντικό δομικό στοιχείο για την ανάπτυξη των παιδιών. Το παιχνίδι είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε παιδιού. Ωστόσο, η σημασία του παιχνιδιού συχνά ξεχνιέται: μόνο το 30% των ενηλίκων γνωρίζει ότι το δικαίωμα στο παιχνίδι είναι θεμελιώδες δικαίωμα που υιοθετήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) το 1989. Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι σε ισχύ στη Γερμανία από τις 5 Απριλίου 1992.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lego Niels B. Christiansen σχολιάζει: «Πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά πρέπει να επωφελούνται από τη δύναμη του παιχνιδιού. Για περισσότερα από 90 χρόνια, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των παιδιών να παίζουν. Το παιχνίδι ενισχύει τους οικογενειακούς δεσμούς και βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Τα τελευταία δύο χρόνια διοργανώσαμε τη δική μας Παγκόσμια Ημέρα Παιχνιδιού για να γιορτάσουμε τη σημασία του παιχνιδιού. Τώρα ανυπομονούμε να το μετατρέψουμε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερα παιδιά μαζί με τους συνεργάτες μας. Η υιοθέτηση από τον ΟΗΕ της Παγκόσμιας Ημέρας Παιχνιδιού είναι μια αληθινή απόδειξη της δύναμης του παιχνιδιού και της ανάγκης να συνεργαστούμε για να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε το δικαίωμα κάθε παιδιού στο παιχνίδι».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email