Home » Η Lego εγκαινιάζει μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες για τον Μήνα Αποδοχής Αυτισμού 

Η Lego εγκαινιάζει μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες για τον Μήνα Αποδοχής Αυτισμού 

Από OPS Publications
04/04/2024

Η Lego εγκαινιάζει μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες για τον Μήνα Αποδοχής Αυτισμού

LOGOS ET_CRT S

Το Lego Group, το Lego House και το Lego Foundation ανακοίνωσαν μια σειρά από μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη και τον εορτασμό των παιδιών και ενηλίκων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, σηματοδοτώντας την έναρξη του Παγκόσμιου Μήνα Αποδοχής του Αυτισμού.

Η Colette Burke, διευθύνων σύμβουλος εμπορίου στο Lego Group, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι το Lego System in Play το απολαμβάνουν θαυμαστές όλων των ηλικιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και για αυτό θέλουμε να υποστηρίξουμε, να εμπνεύσουμε και να γιορτάσουμε τη δημιουργικότητά τους. Ελπίζουμε ότι οι αλλαγές στα καταστήματά μας, τις εκδόσεις και τα παιχνίδια μας θα έχουν θετικό αντίκτυπο και θα βοηθήσουν στην κάλυψη των διαφορετικών αναγκών και δυνατοτήτων των θαυμαστών μας παγκοσμίως. Θα υπάρχουν πάντα περισσότερα να κάνουμε και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με θαυμαστές και ειδικούς για να εφαρμόσουμε πρωτοβουλίες που μπορούν να βοηθήσουν να κάνουμε τη διαφορά στην οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς».

Για την ένταξη των αισθήσεων στο Lego House στη Δανία και στα καταστήματα Lego, ο Όμιλος Lego συνεργάστηκε με την KultureCity, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στη βελτίωση της προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους για άτομα με αισθητηριακές ανάγκες και μη ορατές αναπηρίες. Πιστοποιεί τοποθεσίες που παρέχουν στους επισκέπτες μια εμπειρία χωρίς αποκλεισμούς μέσω της εκπαίδευσης του προσωπικού και της πρόσβασης σε εργαλεία υποστήριξης. Σημαίνει επίσης ότι οι αισθητηριακές τσάντες είναι πάντα διαθέσιμες για ταμείο χωρίς κόστος κατά τη διάρκεια των επισκέψεων. Αυτά περιέχουν αντικείμενα όπως ακουστικά μείωσης θορύβου, εργαλεία fidget, κάρτες οπτικής υπόδειξης, κορδόνια με επώνυμα KultureCity και γυαλιά μείωσης στροβοσκοπίου. Όλα τα καταστήματα Lego στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα λάβουν πιστοποίηση KultureCity Sensory Inclusive τον Απρίλιο. Η φιλοδοξία είναι να επεκταθεί η πιστοποίηση σε περισσότερες χώρες αργότερα μέσα στο έτος.

Νέες δυνατότητες προστίθενται επίσης στο Lego Life Magazine για πιο περιεκτικό παιχνίδι. Το Lego Group κάλεσε τους ειδικούς σε θέματα ένταξης Special Networks να ελέγξουν το περιοδικό για να κατανοήσουν πώς να το κάνουν πιο φιλόξενο για τους νευροαποκλίνοντες αναγνώστες. Το Special Networks εξέτασε τις εκδόσεις δύο ετών και πρότεινε μια σειρά βελτιώσεων που έχουν συμπεριληφθεί στην τελευταία έκδοση (Τεύχος 2 2024) και θα συνεχίσουν να εμφανίζονται σε μελλοντικές εκδόσεις. Μια σύνοψη των αρχικών γνώσεων ελέγχου είναι διαθέσιμη εδώ .

Μια σειρά ταινιών μικρού μήκους με αυτιστικούς δημιουργούς κυκλοφόρησε επίσης στο κανάλι του Ομίλου Lego στο YouTube . Τρεις δημιουργοί εμφανίζονται τώρα στην ασφαλή για παιδιά εφαρμογή Lego Life και στο kids.lego.com .

Τέλος, το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης Play for All του Ιδρύματος Lego είναι ένα πρόγραμμα τριών φάσεων που στοχεύει να υποστηρίξει καινοτομίες που φέρνουν μάθηση χωρίς αποκλεισμούς μέσω του παιχνιδιού στα νευροαποκλίνοντα παιδιά και τις οικογένειές τους. Το πρόγραμμα 20 εκατομμυρίων δολαρίων ξεκίνησε με 25 οργανισμούς και το Ίδρυμα Lego ανακοίνωσε τους πέντε οργανισμούς που έχουν επιλεγεί για να γίνουν συνεργάτες για δύο έως τρία χρόνια: Social Cipher , Kokoro Kids , Mom’s Belief , onebillion και Little Journey.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email