Home » Γερμανία | Η πλειονότητα των εταιρειών νιώθει ότι αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό στην Κίνα 

Γερμανία | Η πλειονότητα των εταιρειών νιώθει ότι αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό στην Κίνα 

Από OPS Publications
11/04/2024

Γερμανία | Η πλειονότητα των εταιρειών νιώθει ότι αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό στην Κίνα

LOGOS ET_OW S

Σχεδόν δύο τρίτα των γερμανικών εταιρειών αισθάνονται ότι αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό από τοπικές εταιρείες στην Κίνα και ότι υπολείπονται σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε τοπικούς αξιωματούχους, πληροφορίες και άδειες, όπως προκύπτει σήμερα από έρευνα του Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα.

Οι γερμανικές εταιρείες νιώθουν ότι υπερισχύουν ακόμα σε ό,τι αφορά την ποιότητα των προϊόντων τους και την ικανότητα για καινοτομίες, αλλά αισθάνονται υπό πίεση από τους Κινέζους ανταγωνιστές τους ως προς την τιμολόγηση των προϊόντων με τέτοιο τρόπο που πλήττει τα κέρδη τους, σημειώνει η έρευνα.

Μόνο το 7% των γερμανικών εταιρειών νιώθουν ότι έχουν καλύτερη πρόσβαση στις τοπικές αρχές σε σχέση με το 58% που θεωρούν ότι οι κινεζικές εταιρείες έχουν καλύτερη πρόσβαση. Περίπου 8% νιώθουν ότι έχουν καλύτερη πρόσβαση στην απόκτηση αδειών και 30% ότι οι κινεζικές εταιρείες είναι αυτές που έχουν καλύτερη πρόσβαση.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email