Home » Μικρή πτώση πωλήσεων και αύξηση κερδοφορίας ανακοίνωσε Mattel η για το πρώτο τρίμηνο του 2024 

Μικρή πτώση πωλήσεων και αύξηση κερδοφορίας ανακοίνωσε Mattel η για το πρώτο τρίμηνο του 2024 

Από OPS Publications
25/04/2024

Μικρή πτώση πωλήσεων και αύξηση κερδοφορίας ανακοίνωσε Mattel η για το πρώτο τρίμηνο του 2024

LOGOS ET_CRT S

Η τριμηνιαία έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων της Mattel αποκαλύπτει καθαρές πωλήσεις 810 εκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένες κατά 1%, σε σταθερό νόμισμα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Παρόλα αυτά, το μικτό περιθώριο αυξήθηκε στο 48,0%, η λειτουργική ζημία βελτιώθηκε στα 36 εκατομμύρια δολάρια και η καθαρή ζημιά μειώθηκε στα 28 εκατομμύρια δολάρια. Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε στα 54 εκατομμύρια δολάρια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλησεις σε κούκλες μειώθηκαν κατά 4%, ενώ τα Infant, Toddler και Preschool υποχώρησαν 10% με τις Polly Pocket, Disney Princess, Disney Frozen, Baby Gear και Preschool Entertainment να ευθύνονται για την πτώση. Τα Trolls και τα Monster high παρουσίασαν ανάπτυξη το 1ο τρίμηνο. Επιπλέον, τα Hot Wheels κινούνται ανοδικά με αύξηση 5%, ενώ οι φιγούρες δράσης και οι υπόλοιπες κατηγορίες παιχνιδιών παρέμειναν σταθερές .

«Ξεκινάμε καλά τη χρονιά… Οι τάσεις στη ζήτηση των καταναλωτών για το προϊόν μας βελτιώθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου και αναμένουμε να ξεπεράσουμε τον κλάδο και να κερδίσουμε μερίδιο αγοράς το 2024. Εκτελούμε τη στρατηγική μας για να αναπτύξουμε την επιχείρηση παιχνιδιών που βασίζεται σε IP και επεκτείνουμε την προσφορά ψυχαγωγίας μας.» δήλωσε ο Ynon Kreiz, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Mattel.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email