Home » Panelmarket GfK | Μείωση πωλήσεων 12% παρουσίασε ο κλάδος το πρώτο τρίμηνο του 2024 

Panelmarket GfK | Μείωση πωλήσεων 12% παρουσίασε ο κλάδος το πρώτο τρίμηνο του 2024 

Από OPS Publications
26/04/2024

Panelmarket GfK | Μείωση πωλήσεων 12% παρουσίασε ο κλάδος το πρώτο τρίμηνο του 2024

LOGOS ET_OPC S

Παρουσιάστηκε χθες η τριμηνιαία έκθεση  “Panelmarket GfK/BOSS” ή οποία παρακολουθεί και ελέγχει 36 κατηγορίες προϊόντων στον τομέα Γραφείων & Χαρτικών, σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες,  και παράγει συγκρίσιμα δεδομένα για την Αξία Πωλήσεων, τις Μονάδες Πωλήσεων/Πακέτα και τα Τεμάχια Πωλήσεων – καθώς και τον υπολογισμό μιας μέσης τιμής συσκευασίας και τιμής πώλησης.

Τα δεδομένα κατανέμονται σε δύο κανάλια λιανικής και ένα κανάλι B2B (Systemhouses) – αυτά συνδυάζονται για να παρέχουν το συνολικό σύνολο του Panelmarket, τα κανάλια λιανικής καλύπτουν περίπου το 90% του συνόλου του Panelmarket. Η GfK εκτιμά ότι το συνολικό σύνολο για τα 36 επιλεγμένα προϊόντα, όπως αναφέρεται στο Panelmarket, καλύπτει περίπου το 75% του εκτιμώμενου συνόλου της αγοράς για τα 36 επιλεγμένα προϊόντα.

Οι πωλήσεις, στις εξεταζόμενες κατηγορίες,  τον Μάρτιο του 2024 ήταν 3,6% μειωμένες σε σχέση με τον Φεβρουάριο και 12,8% κάτω από τον Μάρτιο του 2023.

Το 2023 – οι πωλήσεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο κινήθηκαν οριακά κάτω από τις μηνιαίες συγκρίσεις με το 2022, ενώ οι πωλήσεις τον Μάρτιο ήταν οριακά πάνω από τη σύγκριση με τον Μάρτιο του 2022. Οι πωλήσεις τον Απρίλιο άρχισαν να αποκλίνουν περισσότερο από τη σύγκριση του 2022. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν τον Μάιο, συρρικνώθηκαν τον Ιούνιο, ανέκαμψαν τον Ιούλιο, υποχώρησαν ξανά τον Αύγουστο, βελτιώθηκαν ελαφρώς τον Σεπτέμβριο, εντονότερα τον Οκτώβριο, αλλά υποχώρησαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Οι πωλήσεις ήταν κάτω από τα επίπεδα του 2022 και του 2021 από τον Μάρτιο – η απόκλιση ήταν πιο έντονη τους τελευταίους τρεις μήνες. Οι πωλήσεις το 2023 ήταν 4,7% κάτω από το 2022.

Το 2024 υπήρξε μικρή αύξηση τον Ιανουάριο, σημειώθηκε μεγάλη πτώση τον Φεβρουάριο η οποία  συνεχίστηκε και  τον Μάρτιο ενώ όπως αναφέρει η Gfk μέχρι τον Μάιο δεν αναμένεται βελτίωση.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email