Home » Απορρίφθηκε η προσφυγή της HP Inc από τα ιταλικά δικαστήρια – παραμένει το πρόστιμο των 10 εκατ. Ευρώ 

Απορρίφθηκε η προσφυγή της HP Inc από τα ιταλικά δικαστήρια – παραμένει το πρόστιμο των 10 εκατ. Ευρώ 

Από OPS Publications
09/05/2024

Απορρίφθηκε η προσφυγή της HP Inc από τα ιταλικά δικαστήρια – παραμένει το πρόστιμο των 10 εκατ. Ευρώ

LOGOS ET_OW S

Σε μια σημαντική εξέλιξη στις συνεχιζόμενες νομικές μάχες που αντιμετωπίζει η Hewlett-Packard (HP), το Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο του Λάτσιο απέρριψε την προσφυγή της HP Italy και της HP Inc. κατά της Ιταλικής Αρχής Ανταγωνισμού (AGCM). Η αρχική απόφαση του 2020, η οποία επέβαλε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στην HP για παραπλανητικές πρακτικές που σχετίζονται με το υλικό και το λογισμικό των εκτυπωτών της, παραμένει ως έχει.

Πιο συγκριμένα, η AGCM είχε διαπιστώσει προηγουμένως ότι η HP δεν ενημέρωσε επαρκώς τους καταναλωτές σχετικά με τη λειτουργικότητα των εκτυπωτών τους, γεγονός που περιόριζε τη χρήση μη γνήσιων κασετών HP μέσω μιας λειτουργίας ασφαλείας γνωστής ως Dynamic Security. Αυτή η δυνατότητα δεν δηλώθηκε με σαφήνεια στο σημείο πώλησης, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πιστεύουν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο τις κασέτες της ίδιας της μάρκας της HP λόγω υποτιθέμενων ελαττωμάτων ή ελλείψεων εναλλακτικών επιλογών.

Υπενθυμίζουμε ότι, εκτός από την απόφαση του δικαστηρίου στην Ιταλία, η Hewlett-Packard (HP) βρίσκεται σε περαιτέρω νομική διαμάχη καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες  για μη ανταγωνιστικές πρακτικές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email