Home » Η Tesa έχει ήδη υπερβεί τον κλιματικό στόχο του 2025 ενώ λαμβάνει και το χρυσό EcoVadis 2024 

Η Tesa έχει ήδη υπερβεί τον κλιματικό στόχο του 2025 ενώ λαμβάνει και το χρυσό EcoVadis 2024 

Από OPS Publications
09/05/2024

Η Tesa έχει ήδη υπερβεί τον κλιματικό στόχο του 2025 ενώ λαμβάνει και το χρυσό EcoVadis 2024

LOGOS ET_OPC S

Η Tesa, ο διεθνής κατασκευαστής αυτοκόλλητων ταινιών και λύσεων αυτοκόλλητων προϊόντων, δημοσίευσε την τρέχουσα έκθεση βιωσιμότητας, όπου παρουσιάζει την εταιρεία να έχει ήδη υπερβεί τον κλιματικό στόχο του 2025. Μέχρι το 2030, η Tesa θέλει να επιτύχει κλιματικά ουδέτερη παραγωγή και να μειώσει τις έμμεσες εκπομπές κατά μήκος της αλυσίδας παραγωγής κατά ένα πέμπτο σε σύγκριση με το 2018. Ο στόχος για το κλίμα που είχε αρχικά τεθεί για το 2025, για μείωση των εκπομπών Scope 1 και Scope 2 κατά 30% σε απόλυτες τιμές σε σύγκριση με το 2018, είχε ήδη επιτευχθεί το 2023 δύο χρόνια πριν και μάλιστα ξεπεράστηκε σημαντικά με μείωση 38%, όπως αναφέρει η έκθεση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αρχικοί στόχοι έχουν αυξηθεί και ο στόχος είναι να μειωθούν, επιπλέον,  οι εκπομπές του Scope 1 και του Scope 2 κατά 20% έως το 2025, ή συνολικά κατά 50%.

Στο εργοστάσιο Tesa στο Όφενμπουργκ της Γερμανίας κατασκευάζεται ένα ηλιακό πάρκο, το οποίο θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2024 και θα καλύψει περίπου το 25% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της τοποθεσίας. Περαιτέρω ηλιακά συστήματα στην Κίνα, την Ιταλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή ή προετοιμασία, σύμφωνα με την Tesa. Τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια για αυτούς τους σκοπούς .

Από το 2020, η Tesa ζητά από τους άμεσους προμηθευτές της να κάνουν αυτοαξιολόγηση μέσω πλατφορμών όπως η EcoVadis, η πλατφόρμα αξιολόγησης για εταιρείες με παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Σύμφωνα με αναφορές, το 70% των δαπανών πρώτων υλών της εταιρείας πηγαίνει ήδη σε προμηθευτές που συμμερίζονται επαληθευμένα τα πρότυπα της Tesa – ο μεσοπρόθεσμος στόχος είναι τουλάχιστον 80%.

Παράλληλα , η EcoVadis απένειμε στην Tesa το χρυσό μετάλλιο τον Απρίλιο του 2024. Αυτό καθιστά την Tesa μία από τις κορυφαίες 1% των βραβευμένων εταιρειών στον κλάδο της. Επίσης, η Tesa βραβεύτηκε με τον κορυφαίο βαθμό Α από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CDP για τα επιτεύγματά της στον τομέα της προστασίας του κλίματος.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email