Home » Αίτηση αποζημίωσης 1 δισεκατομμυρίου λιρών κατατέθηκε κατά της Amazon από βρετανούς λιανοπωλητές 

Αίτηση αποζημίωσης 1 δισεκατομμυρίου λιρών κατατέθηκε κατά της Amazon από βρετανούς λιανοπωλητές 

Από OPS Publications
14/06/2024

Αίτηση αποζημίωσης 1 δισεκατομμυρίου λιρών κατατέθηκε κατά της Amazon από βρετανούς λιανοπωλητές

Αίτηση αποζημίωσης 1 δισεκατομμυρίου λιρών κατατέθηκε κατά  της Amazon για λογαριασμό εμπόρων λιανικής που πωλούν στην πλατφόρμα  της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράνομη κατάχρηση των δεδομένων τους και χειραγώγηση του Amazon Buy Box. Η συγκεκριμένη αίτηση αποζημίωσης, είναι η μεγαλύτερη συλλογική αγωγή που έχει γίνει  ποτέ από λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου και ασκείται από τη Βρετανική Ένωση Ανεξάρτητων Λιανοπωλητών (BIRA) για λογαριασμό των εμπόρων λιανικής στο Competition Appeal Tribunal (CAT) στο Λονδίνο.

Η ένωση ισχυρίζεται ότι από τον Οκτώβριο του 2015 έως την παρούσα ημερομηνία, η Amazon χρησιμοποίησε εμπορικά δεδομένα βρετανών λιανοπωλητών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα  της εταιρείας – δεδομένα που δεν είναι δημόσια και ανήκουν αποκλειστικά στους λιανοπωλητές –με σκοπό να βοηθηθεί η ίδια η Amazon στην  προσπάθεια διείσδυσης με δικά της προϊόντα σε νέες αγορές. Δηλαδή να αποφασίσει εάν θα εισέλθει σε ένα νέο τμήμα προϊόντων με βάση τα κέρδη και τις δυνατότητες πωλήσεών του, ποια στοιχεία του προϊόντος θα αντιγράψει, πώς να τιμολογήσει ένα προϊόν και ποιους καταναλωτές θα στοχεύσει.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email