Home » Η μεγαλύτερη Γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης βιβλίων Weltbild GmbH & Co. KG υπέβαλε αίτηση πτώχευσης 

Η μεγαλύτερη Γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης βιβλίων Weltbild GmbH & Co. KG υπέβαλε αίτηση πτώχευσης 

Από OPS Publications
13/06/2024

Η μεγαλύτερη Γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης βιβλίων Weltbild GmbH & Co. KG υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

Η Weltbild GmbH & Co. KG, σημαντικός παίκτης στο γερμανικό εμπόριο βιβλίων και πολυμέσων, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 10 Ιουνίου 2024.

Η Weltbild, η οποία εκτός από βιβλία πουλά διάφορα προϊόντα εκτός των μέσων ενημέρωσης, είχε στο παρελθόν ισχυρή παρουσία στην αγορά τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε καταστήματα. Με περίπου 6.400 υπαλλήλους και ετήσιο τζίρο περίπου 1,7 δισ. ευρώ, η εταιρεία ήταν καθιερωμένος παίκτης στο γερμανικό λιανικό εμπόριο. Παρά αυτό το μέγεθος και τη θέση στην αγορά, η Weltbild δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια σταθερή οικονομική βάση.

Σε σχετική δήλωση της η εταιρεία αναφέρει: «…εκτός από την επιρροή των εξωτερικών παγκόσμιων hotspot – ιδιαίτερα της Ουκρανίας και του Ισραήλ – και των σχετικών διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού, η επιχείρηση Weltbild έχει δεχθεί σημαντική πίεση, ιδίως λόγω των τεράστιων αυξήσεων του κόστους. Η είσοδος νέων, επιθετικών παρόχων από την Ασία έχει επιδεινώσει περαιτέρω την ήδη τεταμένη ανταγωνιστική κατάσταση».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email