Home » Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη 

Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη 

Από OPS Publications
29/03/2024

Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

LOGOS ET_OW S

Ανησυχία για τις οικονομικές συνέπειες από την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Ανησυχία για τις οικονομικές συνέπειες από την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key εκφράζουν αναλυτές δεδομένου ότι αυτή αποτελούσε την είσοδο στο λιμάνι της Βαλτιμόρης που είναι αυτό με τη μεγαλύτερη εμπορική κίνηση στις ΗΠΑ και το ένατο σε όλο τον κόσμο.

Αυτό που επιτείνει την ανησυχία είναι το γεγονός ότι αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η λειτουργία του λιμανιού της Βαλτιμόρης από το οποίο διακινούνται 47 εκατομμύρια τόνοι διεθνών εμπορευμάτων, θα ανασταλεί «μέχρι νεωτέρας». Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές η Βαλτιμόρη είναι σημαντικός εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και αυτό θα προκαλέσει επιπλοκές και στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού περίπου 500.000 τόνοι LNG διακινούνται σε μηνιαία βάση από την Βαλτιμόρη οπότε οι επιπλοκές από ό,τι πρόκειται να συμβεί θα είναι σημαντικές και θα κλιμακωθούν πριν να επανέλθει η κανονική λειτουργία του λιμανιού.

Ήδη η δανέζικη εταιρεία διακίνησης εμπορευμάτων Maersk, φορτίο της οποίας μετέφερε το Dali που έπεσε πάνω στην γέφυρα Francis Scott Key τα ξημερώματα της Τρίτης, ανακοίνωσε ότι «θα αφαιρέσουμε τη Βαλτιμόρη από όλες τις υπηρεσίες μας για το προσεχές διάστημα» ενώ εταιρείες που ασχολούνται με το εμπόριο άνθρακα έχουν απευθύνει προειδοποιήσεις για διαταραχή στις εξαγωγές.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email