Home » Bitkom | Το 82% των επιχειρήσεων πανευρωπαϊκά μείωσαν πάνω από 40% τις εκτυπώσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια 

Bitkom | Το 82% των επιχειρήσεων πανευρωπαϊκά μείωσαν πάνω από 40% τις εκτυπώσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια 

Από OPS Publications
12/04/2024

Bitkom | Το 82% των επιχειρήσεων πανευρωπαϊκά μείωσαν πάνω από 40% τις εκτυπώσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια

LOGOS ET_OPC S

E-mail αντί για επιστολή για το τιμολόγιο, κοινή χρήση οθόνης αντί για κατ’ ιδίαν συνάντηση με πρόσκληση, κωδικός QR αντί για χάρτινο εισιτήριο για επαγγελματικό ταξίδι – υπάρχει πολύ λιγότερη εκτύπωση στα γραφεία, σε όλη την Ευρώπη, από ό,τι πριν από πέντε χρόνια – αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πρόσφατης έρευνας της ψηφιακής ένωσης Bitkom.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά το 82 % των επιχειρήσεων πανευρωπαϊκά έχουν μειώσει την κατανάλωση χαρτιού τα τελευταία χρόνια: το 40 % των εταιρειών τυπώνουν λιγότερο από ό,τι πριν από πέντε χρόνια (μείωση πάνω από 35%) και το 42% εκτυπώνουν ακόμη και πολύ λιγότερο (μείωση πάνω από 50%). Το 13 % εκτυπώνει όσο το 2019,ενώ μόνο το 2% εκτυπώνει λίγο περισσότερο. Παράλληλα οι επιχειρήσεις που εξεταστήκαν δήλωσαν ότι εκτυπώνουν πλέον μόνο τα απαραίτητα έγγραφα : 37% εκτυπώνει επειδή το απαιτούν ορισμένα βήματα εργασίας, 20% επειδή οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν καλύτερα, 14% για παρουσιάσεις και συσκέψεις ή για αρχειοθέτηση περιεχομένου, 10% για να πληρούν τις νομικές απαιτήσεις.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email