Home » Λιανεμπόριο | Υψηλές προσδοκίες για το Πάσχα

Λιανεμπόριο | Υψηλές προσδοκίες για το Πάσχα

Από OPS Publications
25/04/2024

Λιανεμπόριο | Υψηλές προσδοκίες για το Πάσχα

LOGOS ET_OW S

Υψηλές προσδοκίες επικρατούν στον εμπορικό κόσμο για την καταναλωτική κίνηση της περιόδου του Πάσχα, με τον σχετικό τζίρο να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (ΠΕΣΑ), ο πασχαλινός εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και διαμονής, που θα αποτυπωθεί στα στατιστικά του Μαΐου, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ της περυσινής χρονιάς, αφού, φέτος, το ελληνικό Πάσχα είναι ουσιαστικά εντός της θερινής τουριστικής περιόδου και θα πρέπει να συνυπολογιστεί η αυξημένη τουριστική κίνηση από το εξωτερικό με την «εισαγόμενη κατανάλωση». Στις κεντρικές αγορές της Αττικής, οι πωλήσεις, κατά την διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, αναμένονται βελτιωμένες, ενώ η επισκεψιμότητα στα μαγαζιά, θα γίνει αισθητή με την έναρξη του διευρυμένου εορταστικού ωραρίου από αυτή την Πέμπτη 25/4.

Η αυξημένη αγοραστική κίνηση, ενόψει του Πάσχα, αναμένεται να έρθει έπειτα από μια δίμηνη υποτονική περίοδο που ακολούθησε των φετινών χειμερινών εκπτώσεων.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email