Home » Κωτσόβολος | Γιατί οι Βρετανοί την πωλούν και ποιος θέλει να την αγοράσει 

Κωτσόβολος | Γιατί οι Βρετανοί την πωλούν και ποιος θέλει να την αγοράσει 

Από OPS Publications
21/06/2023

Κωτσόβολος | Γιατί οι Βρετανοί την πωλούν και ποιος θέλει να την αγοράσει

LOGOS ET_OW S

Νέο σκηνικό στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών αναμένεται να διαμορφώσει η ενδεχόμενη πώληση της «Κωτσόβολος», ειδικά μάλιστα καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη τής εν λόγω αγοράς.

Ο λόγος που η Currys αποφάσισε να βάλει πωλητήριο στην «Κωτσόβολος» είναι ότι η θυγατρική της στην Ελλάδα αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια το πιο καλό «ασημικό» της, καθώς όχι μόνο διατήρησε αλλά και ενίσχυσε την ηγετική θέση της στην αγορά, παρά τις διαδοχικές κρίσεις, όπως ήταν η οικονομική, η πανδημική και η πληθωριστική, σημειώνοντας μάλιστα ισχυρές επιδόσεις και στην κερδοφορία. Τα έσοδα της «Κωτσόβολος» αποτελούν περίπου το 20% του συνόλου των εσόδων του βρετανικού ομίλου. Η αναζήτηση αγοραστή έχει ανατεθεί στη Citigroup, ενώ εξετάζονται τρία σενάρια: πώληση του 100% της «Κωτσόβολος», πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών ή τελικά διατήρηση του ελέγχου, εάν δεν ευοδωθεί κάποιο από τα δύο παραπάνω σενάρια.

Οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι

Δεδομένου του μεγέθους της αλυσίδας, η κρούση από ισχυρό Έλληνα «παίκτη» του ίδιου, ή παρεμφερούς, κλάδου φαίνεται κάπως δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Όσον αφορά τα επενδυτικά κεφάλαια, ενδεχομένως να υπάρξει ενδιαφέρον ωστόσο θα ληφθεί υπόψη και στη διαμόρφωση της προτεινόμενου τιμήματος το γεγονός ότι ο κλάδος των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, έχει μικρά περιθώρια κέρδους ενώ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης .

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ποροσέλκυσης ευρωπαϊκής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, όπως η Ceconomy (MediaMarkt/Saturn), ή η Darty-Fnac, και οι δύο είχαν παρουσία στην εγχώρια αγορά και αποχώρησαν.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email