Home » Τέλος οι δωρεάν επιστροφές στο ηλεκτρονικό εμπόριο 

Τέλος οι δωρεάν επιστροφές στο ηλεκτρονικό εμπόριο 

Από OPS Publications
12/10/2023

Τέλος οι δωρεάν επιστροφές στο ηλεκτρονικό εμπόριο

LOGOS ET_OW S

eCommerce – EDPS

Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής δείχνουν ότι αγαθά αξίας 571,2 δισ. δολαρίων πωλήθηκαν διαδικτυακά το 2019. Το επόμενο έτος, ο αριθμός αυτός σημείωσε αύξηση 43%, φτάνοντας τα 815,4 δισ. δολάρια. Το 2022, οι ετήσιες καταναλωτικές δαπάνες στο ηλεκτρονικό εμπόριο στις ΗΠΑ έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο ένα τρισ. δολάρια, όπως μεταδίδει το BBC.

Αλλά ο τεράστιος όγκος των αγαθών που πωλήθηκαν και στάλθηκαν από τις αποθήκες των εταιρειών όπως η Amazon και η H&M, είχε ένα τίμημα για αυτές. Περίπου το 17% των διαδικτυακών αγορών επιστράφηκε το 2022, από 21% το προηγούμενο έτος, ενώ σημειώθηκε εκθετική αύξηση συγκριτικά με τα προ-πανδημίας επίπεδα.  Το 2022, ηλεκτρονικές αγορές αξίας 212 δισ. δολαρίων, επιστράφηκαν μόνο στις ΗΠΑ, δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο της αξίας των αγορών γενικά.

Αναζητώντας τη λύση στο πρόβλημα, ποσοστό περίπου 40% των ηλεκτρονικών καταστημάτων χρεώνει για την επιστροφή ενός αντικειμένου. Για τις επιχειρήσεις, η χρέωση αυτή δεν τις βοηθά μόνο να μειώσουν τα έξοδά τους, αλλά έχει και άλλα οφέλη. Για παράδειγμα, όταν ένας καταναλωτής γνωρίζει ότι θα πληρώσει για την επιστροφή, μπαίνει σε μία διαδικασία να κάνει πιο συνειδητές αγορές. Από την άλλη, οι επιχειρήσεις έχουν μέσω των επιστροφών έναν ακόμα τρόπο να συσφίξουν τις σχέσεις τους με τους πελάτες τους, καλώντας τους να εγγραφούν σε προγράμματα μελών, με το δέλεαρ των δωρεάν επιστροφών. Με αυτό τον τρόπο, οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν ευκολότερα τους συγκεκριμένους καταναλωτές, με τη σχέση αυτή να οδηγεί τελικά σε περισσότερες αγορές στο μέλλον.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email